ŠKODA udruller softwareopdatering af ENYAQ iV

Længere rækkevidde, hurtigere opladning og fremtidige software-opdateringer over-the-air. Det er nogle af fordelene ved den ME3-softwareopdatering, som ejere af eksisterende ENYAQ iV modtager en invitation til fredag 19. august.

Elbiler giver mange fordele. Én af dem er muligheden for løbende at optimere bilens drivlinje og funktioner med softwareopdateringer. Sådan en bliver nu udrullet til glæde for ejere af eksisterende ENYAQ iV.

”Fredag 19. august modtager ENYAQ iV-ejere en e-mail via ŠKODA Connect. I den e-mail er der et link til en bookingside, hvor man kan booke værkstedstid til softwareopdateringen hos sin lokale ŠKODA-servicepartner. Opdateringen tager cirka fem timer, og den er gratis,” siger Henrik Hedegaard, som er eftermarkedschef hos ŠKODA Danmark.

Nem softwareopdatering fremover

Den såkaldte ME3-softwareopdatering optimerer ENYAQ iV på en række punkter, hvor det vigtigste måske er, at ENYAQ iV-ejere netop ikke behøver at komme på værkstedet fremover for at få opdateret bilens software.

”Denne softwareopdatering åbner for, at kommende softwareopdateringer sker over-the-air. Altså kan ENYAQ iV fremover modtage softwareopdateringer, hvor end den befinder sig – ligesom vi kender det fra softwareopdateringer af smartphones,” forklarer Henrik Hedegaard.

Af andre fordele ved ME3-softwareopdateringen nævner han, at ladehastigheden får et nøk opad hos ENYAQ iV 60-modeller med 100 kW DC-lynladning og ENYAQ iV 80-modeller med 125 kW DC-lynladning, så de fremover lynlader med op til 120 kW og 135 kW. Samtidig får alle ENYAQ iV-modeller en indstilling til batteripleje, hvor batteriet kun oplades til 80 %, næste gang bilen bliver sat til opladning.

Længere rækkevidde

Der er også en god nyhed, når batteriet er opladet.

”ME3 opdaterer batteristyringen, så ENYAQ iV kører lidt længere på en opladning. Hvor meget det drejer sig om, har vi ikke fået oplyst fra ŠKODA-fabrikken,” siger Henrik Hedegaard.

Softwareopdateringen indeholder desuden diverse forbedringer af Digitalt Cockpit, head up-display og ŠKODA Connect Online-services.

Opdateringen er kun til ENYAQ iV, som allerede er indregistreret. ENYAQ iV og ENYAQ COUPÉ RS iV, som er bestilt, får softwaren installeret på ŠKODA-fabrikken.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk