Børnecykelløb får familier op på sadlen i dagligdagen

Børn cykler mindre og mindre i hverdagen, men Škoda BørneTour bidrager til at vende udviklingen. Næsten halvdelen af de deltagende familier er blevet inspireret til at bruge cyklen mere i dagligdagen. I år afvikles BørneTouren for fjerde år i træk i hele 24 byer. Startskuddet lyder lørdag 13. april i Brønshøj.

Det er oftere og oftere på fire i stedet for to hjul, at børn og unge kommer til skole og fritidsaktiviteter. Adskillige undersøgelser viser, at børn cykler mindre end tidligere. F.eks. viste en undersøgelse fra Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen i 2022, at der siden 2014 er sket et fald i antallet af børn, der cykler til skole, og fire ud af ti forældre svarede, at deres børn slet ikke havde cyklet den seneste måned.

Den udvikling vil Škoda BørneTour være med til at vende. I år er det fjerde år i træk, at børnecykelløbet for nybegyndere bliver afviklet, og noget tyder på, at det har en positiv effekt. Sidste år cyklede flere end 6.500 børn i 18 byer – med cirka lige så mange forældre/publikummer – og 47 procent af deltagerne har siden tilkendegivet, at de er blevet inspireret til at bruge cyklen mere i deres dagligdag.

“Det glæder os meget, at Škoda BørneTour ikke alene giver børn og unge en sjov cykeloplevelse på dagen, men også gør en forskel hos familierne bagefter. Mange af os cyklede til skole og fritidsaktiviteter, da vi var børn, og det er positivt, hvis vi som forældre kan give de samme gode vaner videre til vores børn. Vi har en stærk cykelkultur i Danmark, og selvom Škoda lever af at sælge biler, vil vi være med til at bevare den. Cyklen bør spille en hovedrolle i vores hverdag,” siger Thomas Bruun, direktør for Škoda Danmark.

Škoda BørneTour i 24 byer

Škoda BørneTour turnerer i år rundt til hele 24 danske byer fra april til september, og første løb bliver kørt lørdag 13. april i Brønshøj. Alle børn og unge i alderen 3-15 år kan være med i Škoda BørneTour – uanset fart, type af cykel og ambitionsniveau. Distancerne er overkommelige, og der er præmier til alle.

“Škoda har været en del af cykelsporten og Tour de France i mange år, så vi glæder os meget til at komme ud og møde en masse cykelglade børn og unge. Sidste sommer blev endnu en folkefest, da Jonas Vingegaard vandt Tour de France for andet år i træk. Drømme starter som bekendt i det små, så det er virkelig spændende at være med til begge dele,” siger Thomas Bruun, der selv er passioneret cyklist.

Skaber opmærksomhed om cykelsport

Igen i år bliver løbene afviklet i samarbejde med kommunerne og Danmarks Cykle Union, der på landsplan har over 30.000 cykelglade medlemmer fordelt på cirka 300 klubber. Škoda BørneTour er et led i DCUs arbejde med at tiltrække flere børn og unge til cykelsporten, og Škoda BørneTour afvikles altid i samarbejde med en lokal B&U-cykelklub, som efterfølgende inviterer deltagere til introforløb i klubben.

“Dansk cykelsport står et virkelig godt sted, hvor de stærke kvinde- og herreryttere gang på gang opnår topresultater i verdens største løb. Det skyldes, at vi i Danmark har et stærkt foreningsliv og nogle gode forbilleder blandt de danske topryttere. Škoda BørneTour er med til at give børn og unge en følelse af, hvordan det er at gå til cykling – at man i fritiden kan lege Mads Pedersen eller Cecilie Uttrup Ludwig på landevejen, ligesom man kan lege Messi på fodboldbanen,” siger Jens-Erik Majlund, konstitueret direktør i Danmarks Cykle Union, der har arrangeret BørneTour siden 2021.

“Vi har en stærk tradition for at være med i toppen af international cykling, og med Škoda BørneTour håber vi at kunne skabe endnu mere opmærksomhed på, hvor fedt det er at gå til cykling, så vi derved kan sikre endnu flere fremtidige stjerneryttere,” siger Jens-Erik Majlund.

Starter på lørdag i Brønshøj

Startskuddet for 2024-kalenderen lyder lørdag 13. april i Brønshøj, og i de følgende måneder gæster Škoda BørneTour mere end 20 byer over hele landet:

Tårnby - Hillerød - Hobro - Horsens – Thisted - Frederikshavn -Ringsted - Helsingør – Greve - Gentofte - Ringkøbing - Holbæk - Næstved – Nykøbing Falster - Vejle - Herning - Roskilde – Holstebro – Silkeborg – Charlottenlund – Ballerup – Nakskov – Værløse.

Cykelglade børn og unge skal altså pumpe dækkene, spænde cykelhjelmen og tage et kig på www.børnetour.dk, hvor tilmeldingen er åbnet.

Om Škoda BørneTour

Škoda BørneTour afholdes i samarbejde mellem cykelklubber, kommuner, Danmarks Cykle Union, Škoda Danmark og Frog Bikes i byer over hele landet.

BørneTour har kørt siden 2021. Sidste år deltog flere end 6.500 børn og unge.

Læs mere om Škoda BørneTour, og se alle events på: www.børnetour.dk

Følg Škoda BørneTour på facebook: www.facebook.com/boernetour

Følg Škoda BørneTour på instagram: www.instagram.com/boernetour/


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk