Skoda Enyaq er Årets Brugtbil 2024

Brugtbileksperter og branchefolk har kåret Škoda Enyaq til Årets Brugtbil 2024. Škoda Octavia får en flot tredjeplads i konkurrencen, som udpeger de bedste brugtbiler til danskerne.

Danskerne køber i øjeblikket rekordmange brugte elbiler, og en af de mest populære er nu kåret til Årets Brugtbil 2024. Det er Škoda Enyaq, som på alle punkter viste sig at være suveræn i kåringen. I den indledende runde fik Enyaq flest nomineringer, og i finalerunden havde såvel jury som brugerafstemningen på Facebook Škoda Enyaq som vinder foran de øvrige finalister – Cupra Born, Škoda Octavia, Volkswagen ID.4 og Ford Kuga.

Juryen bag Årets Brugtbil består af 18 medlemmer, og ni af dem havde Enyaq på førstepladsen i afstemningen, ligesom brugervurderingen på Bilbasen efterlader et yderst positivt indtryk med en vurdering på 4,8 ud af fem, hvilket er blandt de højeste vurderinger, en bil nogensinde har opnået.

”Škoda Enyaq er for mig den mest veludførte SUV fra Volkswagen-gruppen. Den har god indretning og god ladehastighed, og rækkevidden er tilstrækkelig for de fleste. Derudover virker bilens assistentsystemer godt, og der er mulighed for adaptive LED-forlygter, som fungerer glimrende for en bil i Enyaqs klasse. Biler bygget på MEB-platformen er udstyret med tromlebremser på bagakslen, som gør, at rust på bagbremserne undgås. Højvoltsbatterierne er konstrueret, så det også er muligt at reparere batteripakkerne på modulniveau. Dette gør det billigere at reparere batterierne, såfremt de skulle fejle, og ikke mindst gør det reparationerne mere klimavenlige,” siger Yasser Abaiji, jurymedlem og teknisk konsulent hos FDM.

Škoda Enyaq er et godt køb

Škoda Enyaq, som blev lanceret i Danmark i 2021, findes som klassisk SUV og som SUV-coupé med skrånende taglinje. Jurymedlemmerne fremhæver et varieret modeludbud og den tjekkiske elbils samlede høje niveau som grunde til, at den er kåret til Årets Brugtbil 2024.

”Jeg har testet alle motorvarianter af Enyaq i hverdagskørsel og på langture på tværs af landet i al slags vejr siden 2021. Den har et klassisk og tidløst SUV-design, traditionelle greb og knapper, tre Isofix-beslag, stort bagagerum og solid teknik. Rækkeviddemåleren holder, hvad den lover, og jeg er ikke tvivl om, at det er et af de bedste brugtkøb lige nu uanset batteristørrelse. Det er dog en rigtig god idé at tjekke, om den brugte Enyaq har adaptiv fartpilot – i starten var det ikke standard,” siger Steen Bachmann, journalist og jurymedlem fra Bil Magasinet.

Hos Škoda Danmark er man begejstret over, at Enyaq kører hjem med sejren i Årets Brugtbil 2024.

”Vi er superstolte over, at Enyaq er Årets Brugtbil 2024. Enyaq har været både årets mest solgte elbil, årets familiebil og årets firmabil. Nu vinder Enyaq den måske vigtigste kåring af dem alle, for Årets Brugtbil understreger, at danskerne kan være helt trygge og gør et godt køb, når de vælger Enyaq,” siger Thomas Bruun, administrerende direktør for Škoda Danmark.

Han tilføjer, at en nylig opdatering af Enyaq, som nu har modelbetegnelsen 85 i stedet for 80, har gjort Škodas elbil endnu bedre på vigtige parametre som motorydelse, opladning og rækkevidde.

Flot tredjeplads til Octavia

Apropos opdatering er det værd at bemærke, hvilken Škoda der også er på podiet i Årets Brugtbil 2024. Det er nemlig fjerde generation af Octavia, som nu har fået et facelift og har danmarkspremiere 22.-23. juni.

”Selvom der nu kører næsten 12.000 Enyaq på de danske veje, er der stadig et stykke op til de 45.000 Octavia. Škoda Octavia har alle dage været en populær familiebil i Danmark, fordi den har masser af plads, god komfort og lavt værditab. Egenskaber, der helt naturligt gør den eftertragtet som brugtbil,” siger Thomas Bruun.

I år er det 19. gang, at Årets Brugtbil bliver kåret. Bag kåringen står en jury sammensat af motorjournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb, og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler. Der sælges hvert år cirka 430.000 brugte biler i Danmark, og kåringen er et vigtigt pejlemærke for brugtbilskøberne.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk